Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصر ایران؛ مجله تصویری سلاح - بیست و پنجم ماه می 1953 روزی تاریخی برای ارتش آمریکا محسوب می شود. در این روز و در بحبوحه جنگ سرد، ارتش آمریکا با موفقیت توپ هسته ای ام65 که با نام مستعار "آنی اتمی" شناخته می شود را در سایت تست نوادا آزمایش کرد.

توپ اتمی ام65 طی یک بازه زمانی سه ساله و با الهام از توپ ریلی کی5 آلمان، مورد استفاده در جنگ جهانی دوم، توسعه یافته بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همانگونه که کشورهای مختلف جهان زرادخانه هسته ای خود را توسعه می دادند، به دنبال روش هایی مانند توسعه راکت ها و موشک ها نیز بودند تا بتوانند از کلاهک های جنگی خود علیه نیروهای دشمن استفاده کنند.

توپ آلمانی کی5

نمونه اولیه این توپ هسته ای به نام تی131 شناخته می شد و با استفاده از دو خودرو کشنده با طراحی ویژه به نام تی72 که در دو انتهای بخش توپخانه قرار می گرفتند، قابل جابجایی بود. جداسازی بخش توپخانه از خودروهای کشنده و اتصال مجدد به آنها طی حدود 30 دقیقه انجام می شد.

توپ هسته ای ام65 به عنوان بخشی از آزمایش های هسته ای عملیات Operation Upshot–Knothole به سایت آزمایش نوادا انتقال داده شد و در ساعت هشت و سی دقیقه صبح 25 می 1953، یک کلاهک جنگی 280 میلیمتری را با موفقیت شلیک کرد.

گلوله توپ 11 کیلومتر دورتر از منطقه شلیک موجب انفجاری 15 کیلوتنی شد. این نخستین و البته آخرین گلوله هسته ای بود که از یک توپ شلیک شد.

جدا از آمریکا، اتحاد جماهیر شوروی و فرانسه نیز حضور فعالی در توسعه توپخانه هسته ای داشتند. در شرایطی که فرانسه سامانه موشکی پلوتون را توسعه می داد، شوروی طی جنگ سرد سلاح 2اس7 پیون که یک توپ خودکششی برای پرتابه های 203 میلیمتری، سلاح دی20 برای پرتابه های 152 میلیمتری و سلاح سنگین اس-23 را برای پرتابه های 180 میلیمتری توسعه داد.

M65 280 mm Atomic Cannon

پس از آزمایش موفق آنی اتمی، حداقل 20 توپ از این مدل، هر یک با هزینه ای 800 هزار دلاری تولید شد. آنها در اروپا و کره مستقر شدند و محل نگهداری آنها برای پرهیز از شناسایی و هدف قرار گرفتن توسط نیروهای دشمن به طور مکرر تغییر می کرد.

با توجه به اندازه این سلاح، دامنه حرکت محدود و توسعه گلوله های توپ سازگار با توپ های موجود (دبلیو48 برای توپ های 155 میلمیتری و دبلیو33 برای توپ های 203 میلیمتری) و توسعه سلاح های هسته ای مبتنی بر راکت و موشک، توپ ام65 پس از استقرار خیلی زود به سلاحی منسوخ تبدیل شد. با این وجود، سلاحی نمادین و دارای اعتبار باقی ماند و تا سال 1963 بازنشسته نشد.

آنی اتمی اکنون در موزه ارتش آمریکا در فورت سیل، اوکلاهاما قرار دارد، در شرایطی که شش توپ دیگر از این نوع نیز در مکان های دیگر در آمریکا، از جمله موزه ملی علوم و تاریخ هسته ای، موزه زرادخانه واترلیت و تاسیسات نظامی Yuma Proving Ground قرار دارند.

بیشتر بخوانید:

*سن شامون؛ متفاوت ترین تانک فرانسوی! (+تصاویر)

*مقایسه دو تانک نیرومند آمریکایی و روسی(+تصاویر)

*عجیب ترین تانک های تاریخ؛ از پرنده تا ضد حمله هسته ای! (+تصاویر)

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: ارتش آمریکا توپ هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۱۸۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مناظره آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها درباره بمب اتم ایرانی

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کیفیت 480 بازدید 11 کارشناسان اسرائیلی و آمریکایی در مناظره‌ای به بحث درباره برخورداری یا عدم برخورداری ایران از سلاح هسته‌ای پرداختند. در بخشی این مناظره کارشناس آمریکایی خطاب به طرف صهیونیست گفت: « ما می دانیم که اسرائیل 90 کلاهک هسته ای دارد، خیلی هم بی دفاع نیست و زرادخانه بزرگی دارد... چرا اسرائیل جنگ افزار هسته ای دارد؟ اگر می خواهید ایران سلاح هسته ای نداشته باشد باید به این فهم برسید که تنها شما نمی توانید جنگ افزار هسته ای داشته باشید...» بخش کلیدی این مناظره دیدنی را با زیرنویس فارسی تماشا می‌کنید.

دیگر خبرها

  • منطق آمریکایی‌ها قلم‌کردن پاها و خلع سلاح است | صنعت هسته‌ای؛ آبروی ایران
  • بازی اتمی بن‌سلمان/ بازگشت ایران و عربستان به عصر تنش؟
  • مناظره آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها درباره بمب اتم ایرانی
  • امیرعبداللهیان: همکاری ایران و آژانس تحت تاثیر آمریکا قرار نگیرد
  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • همکاری ایران و آژانس تحت تأثیر رویکرد و رفتار بی‌ثبات و متناقض آمریکا قرار نگیرد
  • ادعای مهندسی معکوس سلاح کلیدی آمریکا در ایران
  • مهندسی معکوس این سلاح کلیدی آمریکایی در ایران؟!
  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره «نتایج رویارویی دو قدرت اتمی»